Bunătatea Crăciunului și copiii

Articol destinat părinților având mesajul ”copiii – educați de mici pentru a face o faptă bună ca adulți.”

 

Semnat de Alexandra Gavrilescu

 

Sărbătoarea Crăciunului se apropie și familia, mai mult ca oricând, devine centrul atenției, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Așa cum religia ne învață, noi trebuie să fim buni și să împărțim cu apropiații noștri, deoarece nu toți au posibilitatea de a avea toate bunătățile pe masa de Crăciun sau de a primi cadouri nenumărate.

Părinții trebuie să îi învețe pe copii, încă de când încep grădinița, faptul că nu trebuie să fie egoiști și că a împărți cu ceilalți este foarte important. „Copiii sunt invitați adesea să participe la acțiunile umanitare din cadrul școlii sau al organizațiilor religioase – o colectă de alimente de Thanksgiving Day sau una de jucării cu ocazia Crăciunului. Ei sunt în general încântați să participe la forma aceasta de a împărți, căci recunosc că au acasă mai multă hrană și mai multe jucării decât le trebuie și nu le e greu să înțeleagă cât este de trist să nu ai destul.” (Copiii învață ceea ce trăiesc, Dorothy Law Nolte, Rachel Harris)

Cu cât familia îi ajută pe copii să se axeze pe a împărți cu ceilalți, cu atât vor înțelege mai ușor când vor fi adolescenți, faptul că gestul de a dărui este important să îl păstrăm și în viața de adult.

Așadar, munca de convingere a părinților asupra faptului că e necesar să împărțim cu cei care nu au, trebuie să înceapă încă de când copiii sunt mici, la grădiniță, pentru ca atunci când vor deveni adolescenți să nu le fie dificil să dăruiască fără a percepe un câștig personal.

„Nu toți ajung la un asemenea grad de generozitate, însă cei care reușesc au o viață împlinită și fac ca lumea în care trăim să devină un loc mai bun.” (Copiii învață ceea ce trăiesc, Dorothy Law Nolte, Rachel Harris)

În concluzie, Sărbătoarea Crăciunului poate fi un bun prilej de a începe a ne învăța copiii cum să împartă și cu cei care au mai puțin, deoarece un părinte este exemplul fiecărui copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *