Crăciunul trebuie să fie în fiecare zi

Articol destinat publicului larg având mesajul ”Fii bun nu doar de Crăciun”

 

Semnat de Adina Coprean

 

Pentru câți dintre noi Crăciunul continuă și în ziua de azi? Și nu mă refer la cadouri oferite celor dragi sau agitația caracteristică acelei perioade… Nu, mă refer la atenția și timpul petrecut cu cei dragi sau suportul oferit celor mai dezavantajați. De ce doar de Crăciun, părinții își pot lua concediu pentru a petrece mai mult timp cu ai lor, de ce doar de sărbători, copiii își pot elibera agenda pentru a-i colinda pe părinți, de ce oamenii dăruiesc și ajută pe cei nevoiași doar de dragul de a asculta sfatul că în această perioadă trebuie să fim mai buni? Oare doar îndemnurile din toate părțile și dorința de a acționa dezirabil social ne împinge la fapte bune?

Cunoaștem toți reclamele și toată publicitatea care are ca motto: ,,De Crăciun, fii mai bun”, de ce doar aceste reclame sau această perioadă a anului trebuie să ne amintească să ne întoarcem privirea către cei dragi, pe care poate nu i-am mai contactat tot anul? Sau să ne amintească să dăruim din ceea ce avem, în ciuda faptului că poate tot anul, am fost egoiști și ne-am gândit doar la noi înșine.. poate că, astfel, considerăm că putem compensa lipsa noastră de interes și lipsa noastră din viața celor dragi. Și nu e un lucru rău, măcar atunci să facem lucruri care într-adevăr  contează… deși, parcă toată agitația caracteristică acelei perioade, arată că ce contează pentru unii dintre noi e să avem cât mai multe pe masă, să fim cât mai frumoși îmbrăcați și aranjați, să cumpărăm și să primim cadouri cât mai scumpe și mai frumoase. Revenind la ideea acestui articol, nu trebuie să așteptăm ultima luna din an pentru a fi mai darnici, pentru a fi mai apropiați de familie, de prieteni și de cei nevoiași, ci aceste lucruri le putem face în orice perioadă a anului. Cu cât mai des, cu atât va conta cu adevărat contribuția noastră.

Putem în orice zi a anului să facem eforturi în a ne pune familia pe primul loc, să îi ajutăm pe cei nevoiași să își construiască un viitor mai bun și doar să le ducem fructe și mâncare de Crăciun, ci să îi învățăm cum să iasă din această situație dezavantajată în care ei poate se complac. Nu trebuie să așteptăm o anumită perioadă a anului pentru a lua inițiativă acestor acțiuni. Deși, dacă în restul anului nu avem astfel de preocupări, măcar în perioada Crăciunului să fim în stare să contăm.

Asociația Family First vă îndeamnă să vă întoarceți atenția spre faptele bune pe care le faceți în perioada Crăciunului și să aveți inițiativă în a le realiza azi, mâine sau în oricare altă zi… nu așteptați ca doar spot-urile de la televizor să vă amintească de importanța pe care trebuie să o acordați timpului petrecut cu familia sau ajutorului acordat celor în nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *